starý blog od r. 2009

Kváskový chleba bez hnětení

Když jsem před lety viděla u  pana Cuketky  recept na chléb bez hnětení, rozhodla jsem se ho vyzkoušet, ale protože dávám přednost kváskovému chlebu, nepekla jsem ho opakovaně.
Pravidelně peču kváskový chléb i dalamánky z  žitného kvásku, a tak mě napadlo vyzkoušet kváskovou verzi chleba bez hnětení. Postup jsem zachovala víceméně podle návodu, poměry surovin a kvásku intuitivně.  Ještě musím vyladit teplotu  a strategii pečení (kůrka mi na povrchu praská trochu více, než by se mi líbilo :)) a také se chystám zaexperimentovat s remoskou, myslím, že by tomuto účelu mohla výborně vyhovovat.
Trochu jarně laděná  fotka druhého pokusu,
 ten první chléb jsem ani nestihla vyfotit,
jak rychle ho rodina spořádala 🙂

2 Comments