Kořeněné sýrové kuličky se sezamem a černým kmínem
Přiznávám, mám ráda drobné předkrmy, které lahodí oku. Toto může být jeden z nich. Voní po orientu.
Co se týče přípravy, je velmi jednoduchá, doslova vhodná pro vaření s dětmi!
Výchozí sýr vykape bez asistence přes noc, musíme jen počítat s trochu umazanýma rukama od koulení sýrových kuliček.
K okořenění jsem použila sezamové semínko, které má spoustu blahodárných účinků a trochu exotický černý kmín, který jsem si zamilovala před lety při návštěvě Turecka.
- čerstvý sýr vyrobený podle receptu zde nebo případně koupený sýr typu lučina či žervé
- sezamové semínko, můžeme použít sezam bílý či černý, můžeme ho také před použitím lehce opražit
- černý kmín (černucha) – u nás se pěstuje jako okrasná rostlina, její semínka však mají výrazné antibakteriální, antivirové a antimykotické účinky, pomáhají při ženských obtížích a navíc jsou úžasně chutná 🙂
Z čerstvého sýra tvarujeme malé kuličky na jedno sousto, které obalujeme v koření. Pěkně vypadají naaranžované po třech v cukrářských košíčcích.
A takto jsem sýr připravovala v pořadu Sama doma.
TIP:
Pokud jste si kuliček vyrobili více, nechce se vám už obalovat v koření a nevíte, co s nimi, zkuste vyzkoušet následující recept: