Kristýnčin rychlý nepečený jahodový dort se skořicí
Jednoduchý a osvěžující dezert, který máte během chvilky hotový. Tak snadný, že ho hravě zvládnou připravit i děti. Využít se dá jakékoli sezónní ovoce, případně i kompotované.
A takto ho u nás s čerstvými jahodami připravuje osmiletá Kristýnka.
- 1 velký bílý smetanový jogurt
- třtinový cukr
- domácí vanilkový cukr
- skořice
- 1 velký sáček dětských piškotů
- čerstvé jahody
- meduňka na ozdobení
Menší dortovou formu nebo jakoukoli vhodnou nádobu můžeme vyložit potravinářskou folií, hotový dort se pak bude lépe servírovat. Není to ale nezbytně nutné, porce dortu jdou po správném odležení poměrně dobře vyjmout i bez fólie.
Jako korpus poslouží dětské piškoty, kterými vyložíme dno. Můžeme obložit i strany formy/mísy.
Na první vrstvu piškot klademe vrstvu oslazeného jogurtu, ochuceného skořicí.
Následuje další vrstva piškotů, na ní opět krém. Vrstvíme tak dlouho, dokud není nádoba plná, nebo dokud nedojdou suroviny.
Jako poslední vrstvu dáváme jogurt.
Necháme v chladu odležet. Piškoty zvláční a chutě se prolnou.
Těsně před podáváním obložíme jahodami a každou porci ozdobíme snítkou meduňky.