Labneh makbouseh – kuličky ze sýra labneh

V článku o výrobě  labnehu (labanu) jsem psala o různých možnostech podávání čerstvého sýra.
Sýr můžeme po našem způsobu mazat na chléb či pečivo a používat podobně jako lučinu či žervé.
Můžeme ho také po způsobu zemí Středního východu, odkud pochází, servírovat na misce přelitý olivovým olejem.

Velice atraktivní variantou jsou kuličky ze sýra labneh (labneh makbouseh), které poslouží jako nevšední předkrm nebo chuťovka.

  • labneh připravený z 1 velkého jogurtu (recept na přípravu zde)
  • panenský olivový olej
  • bylinky podle chuti, já použila rozmarýn, oregáno a bazalku
Ze sýra tvarujeme rukou malé kuličky, přiměřeně velké na jedno sousto. Kuličky vyskládám do vyvařené sklenice se širším hrdlem a zaliji olivovým olejem, který jsem předem ochutila bylinkami.
Nechám odležet 24 hodin. V chladničce naložené kuličky vydrží až týden, musí být však stále potopené v oleji.
takto jsem sýr připravovala v pořadu Sama doma.
Jitka

Share
Published by
Jitka
Tags: vaření

Recent Posts

Podzimní věnečky v Národním muzeu v Praze

Kurz Podzimní věnečky v Národním muzeu je kurz, který vás bude bavit! Je mimořádný tématem…

2 týdny ago

Namalujte si podzimní list akvarelem!

Namalovat podzimní list akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. I když…

3 týdny ago

Malba na textil akvarelem

Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…

4 měsíce ago

Akvarel v Kolíně, kurzy i pro začátečníky

Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…

5 měsíců ago

Super-granulující akvarelové barvy Horadam

Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…

5 měsíců ago

Den S Botanickým akvarelem

Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…

6 měsíců ago