Vzhledem k tomu, že mě v nejbližší době čeká jistá, řekněme velmi překvapivá zkušenost, doplňuji blog o další z domácích sýrových receptů.
Fotky ke článku už mám ostatně v archivu připravené dost dlouho, jak dokazuje starší vodoznak 🙂
Tentokrát jde o pikantní verzi krémového sýra, která potěší všechny milovníky pravých olomouckých tvarůžků. Tvarůžky mají možná pro někoho nesnesitelný odér i chuť, ale v této verzi je jejich jedinečný „charakter“ decentně umírněn, takže se nemusíte bát nabídnout je i případné návštěvě 🙂 S pivem je pánská společnost určitě ocení.
V rendlíku nebo na pánvi nahřeji tvaroh s máslem a sodou, pečlivě míchám, ať se hmota nepřichytí. Pokud zůstávají hrudky, netrápím se tím a přidám nastrouhané tvarůžky, prohřívám ještě chvilku, dokud hmota nemá konzistenci sýrové omáčky – pokud je hustší, doliji mléko.
Stále pečlivě míchám. Prošlehám tyčovým mixérem. Během šlehání se hmota ochladí a začne tuhnout, v tu chvíli se mohu rozhodnout, jak hustý chci mít výsledný sýr a případně prošlehám s dalším mlékem.
Dochutím solí (s tou opatrně, syrečky jsou dost slané!), kmínem a paprikou. Přeliji do misky či sklenice se širším hrdlem a nechám vychladit. Pokud chci krémovější sýr než je na fotografii níže, občas promíchám i během chladnutí.
Kurz Podzimní věnečky v Národním muzeu je kurz, který vás bude bavit! Je mimořádný tématem…
Namalovat podzimní list akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. I když…
Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…
Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…
Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…
Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…