Dolmades jsou řeckým pokrmem, ale jak už to bývá, nic není tak jednoduché, jak se může zdát. Slovo „dolma“ je tureckého původu a znamená „plnit“ nebo „něco plněného“. Od 14. do 20. století bylo Řecko pod tureckou nadvládou a dám ruku do ohně za to, že tento fakt ovlivnil i kulinární oblast.
Pokud máme možnost, můžeme použít čerstvé vinné listy, které se musí nejprve nechat přejít varem.
Já bohužel v centru Prahy tuto možnost nemám, a proto s radostí používám nakládané vinné listy, které se dají koupit např. v prodejnách ukrajinských či ruských specialit.
Přesný poměr surovin v tomto receptu neudávám, já jsem tentokrát zpracovávala zhruba 2 šálky vařené rýže a získala jsem 30 hotových závitků.
Kurz Podzimní věnečky v Národním muzeu je kurz, který vás bude bavit! Je mimořádný tématem…
Namalovat podzimní list akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. I když…
Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…
Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…
Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…
Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…