Mám ráda luštěniny, různorodost jejich tvarů, barev i chutí. Vždy jich vařím větší množství najednou (lze i v tlakovém hrnci), protože pak vedle polévek, luštěninových gulášů a pod., mi vždy zbude troška i na různé luštěninové pomazánky.
Zde je recept na jednu z nich. Červené fazole chutnají po oříšcích, mají lehce zemitou, rustikální chuť, která se dobře snoubí s silnou chutí sušených rajčat a pikantní křupavostí sezamových semínek.
Pokud sezam opražíme a smícháme se solí, získáme tzv. gomasio – velice zdravé ochucovadlo – o gomasiu příště)
Luštěniny i sezam jsou zdrojem cenných živin, díky svému složení je tato paštika vhodná i pro vegetariány a vegany (pokud vynecháme tortillu jako přílohu).
Kurz Podzimní věnečky v Národním muzeu je kurz, který vás bude bavit! Je mimořádný tématem…
Namalovat podzimní list akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. I když…
Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…
Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…
Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…
Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…