Naklíčené luštěniny jsou výborným a finančně nenáročným zdrojem vitamínů, bílkovin, ale i chlorofylu, pokud je necháme poslední den klíčení vystavené na slunci. (o tom, jak klíčky snadno doma připravit, někdy příště)
V kombinaci s libovolným listovým salátem, hlávkovým zelím, rukolou nebo i planě rostoucími bylinami (i v této roční době se dá sbírat kupř. ptačinec žabinec) získáme různé variace salátů.
Salát s červeným pepřem je velice chutný, díky pepři se zajímavým, sladce kořeněným podtónem. Na ochucení jsem použila jednoduchou zálivku z octa z červeného vína.
Ledový salát omyjeme, natrháme na kousky, rukolu probereme a opláchneme, necháme na sítu okapat. Pokud máme odstředivku, můžeme salát i odstředit, zbylá voda v salátu nebude potom ředit chuť zálivky.
Dresing můžeme jednoduše ušlehat v misce, já ale ráda připravuji zálivky ve šroubovací skleničce, ve které mohu pouhým protřepáním vytvořit z oleje a octa hladkou emulzi a případné přebytky snadno uchovat v ledničce.
Suroviny na zálivku vložím do skleničky, osolím a důkladně protřepávám, dokud se nevytvoří krémová emulze. Tento dresing je velice chuťově výrazný, stačí ho pár kapek na pokapání hotového salátu.
Kurz Podzimní věnečky v Národním muzeu je kurz, který vás bude bavit! Je mimořádný tématem…
Namalovat podzimní list akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. I když…
Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…
Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…
Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…
Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…