Toto máslo dělám poměrně často, výborné je ochucené bylinkami, či jen tak samotné na dobrém chlebu nebo pečivu. Postup není nijak komplikovaný, spoustě z nás se už určitě povedlo přešlehat šlehačku 🙂 …
Máslo vyjmeme z nádoby a „vymačkáme“ podmáslí. Máslo k rychlé spotřebě je v podstatě hotové, pokud chci ale máslo skladovat pár dnů, je potřeba ho ještě ve studené vodě důkladně proprat a zbavit tak syrovátky, která by se rychle kazila.
Hrudku másla hnětu v misce s vodou, můžu opakovaně prošlehat a opět proprat. Pokud je vše uděláno správně, měla by z másla odcházet jen čistá voda.
Podmáslí nevylévám, dá se použít do kosmetiky nebo do koupele.
Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…
Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…
Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…
Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…
Namalovat šeřík akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. Hledáte snadný a srozumitelný…
Kurz Modrotiskový akvarel jsem vymyslela jako poctu pravému modrotisku. Co je pravý modrotisk? Modrotisk je…