Grilovaný uzený tempeh a žampiony s růžovým pepřem

Rychlá dobrota z grilu či grilovací pánve.
Tempeh je lahůdka z fermentovaných sójových bobů pomocí ušlechtilé plísně. Pochází z Jávy, má vysoký obsah proteinů, vlákniny i vitamínů. Oproti tofu má výraznější chuť a zcela odlišnou strukturu. V hmotě jsou patrné sójové boby, nejde o jednolitou hmotu.
Uzený tempeh je navíc ještě dochucován uzením.

  • tempeh, nakrájený na plátky cca 0,5 cm silné
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • růžový pepř
  • citronová šťáva
  • bylinková sůl
  • žampiony překrojené podélně
Tempeh i žampiony naložím do směsi oleje a bylinkové soli a nechám odležet, stačí cca 30 minut. Mezitím si rozpálím gril a na horkém grilu griluji tempeh z obou stran dozlatova a žampiony doměkka. Hotové posypu petrželkou, pepřem a zakápnu citronovou šťávou.
Výborná je kombinace s česnekovým dipem a variací listových salátů.
Jitka

Share
Published by
Jitka
Tags: vaření

Recent Posts

Podzimní věnečky v Národním muzeu v Praze

Kurz Podzimní věnečky v Národním muzeu je kurz, který vás bude bavit! Je mimořádný tématem…

2 týdny ago

Namalujte si podzimní list akvarelem!

Namalovat podzimní list akvarelem může být snazší, než se na první pohled zdá. I když…

3 týdny ago

Malba na textil akvarelem

Líbí se vám lehkost vodovek a přemýšlíte, jak by vypadala malba na textil akvarelem? Namalujte…

4 měsíce ago

Akvarel v Kolíně, kurzy i pro začátečníky

Protože se mně stále častěji ptáte, jestli budu učit i někde jinde než v Praze…

5 měsíců ago

Super-granulující akvarelové barvy Horadam

Super-granulující akvarelové barvy Horadam. Mistrovská řada akvarelů německé značky Schmincke. Stojí za to je vyzkoušet,…

5 měsíců ago

Den S Botanickým akvarelem

Říkáte si, jaké by to asi bylo mít čas jen pro sebe? Ponořit se do…

6 měsíců ago